Руски съд осъди днес критика на Кремъл Алексей Навални на 19

...
Руски съд осъди днес критика на Кремъл Алексей Навални на 19
Коментари Харесай

Още 19 г. затвор за Навални

Руски съд осъди през днешния ден критика на Кремъл Алексей Навални на 19 години затвор по обвинявания в екстремизъм, съобщи Асошиейтед прес.

Той е приет за отговорен за това, че е „ основал и финансирал екстремистка организация ”. Опозиционният политик пледира почтен.

Това третата и най-дълга до момента ефикасна присъда против Навални. 

Навални се завърна в Русия през 2021 година и незабавно беше задържан. Преди това той бе признат в немска болница, след като агенти на ФСБ го отровиха с нервнопаралитично вещество. Властите в Русия го осъдиха на 2 години и половина затвор за нарушавания на условното освобождение и по-късно на още 9 години по обвинявания в машинация и пренебрежение към съда. В момента политикът излежава присъдата си в строго охраняван затвор.

Новите обвинявания са свързани с активността на антикорупционната фондация на Навални и изказвания на негови топ сътрудници. Руски деятели показват, че обвиняванията криминализират със задна дата всички действия на фондацията от основаването й през 2011 година

Навални отхвърли всички обвинявания против него като политически стимулирани и упрекна Кремъл, че желае да го остави зад решетките до живот.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР